Affaldsindsamling 2024

Vi har fjernet 1/4 ton affald fra naturen

Lørdag d. 13. april 2024 mødte 40 personer med tilknytning til KFUM spejderne i Stilling / Skanderborg op på Spejdergården, for at deltage i Danmarks Naturfredningsforenings årlige Affaldsindsamling. Det var en fælles indsats fra alle enheder i gruppen, lige fra vores mindste bævere med forældre og søskende, til ledere og bestyrelse. Ja, selv vores SUMH spejdere (Sammenslutningen af Unge med Handikap) gik en tur i naturens navn og samlede skrald. 

Det var 4 timer med højt humør og en masse undren fra alle. 

Årets Affaldshelte

På billedet ses de 3 spejdere som samlede flest kg affald. de har kæmpet en hård kamp, bl.a. med at skubbe bildæk op ad en kæmpe bakke, de genagende gange man skal bukke sig ned, og samle fx McDonalds affald op, fordi nogle har "tabt" det ud af deres bil.


Samlet set er der lørdag fjernet over ¼ TOM affald i området mellem Højvangen i Skanderborg og Stilling. Hovedparten af affaldet blev fundet i industrien i Højvangen, langs hovedvejen mellem Skanderborg og Stilling, og ude ved motorvejsramperne ved Stilling. Dansk Naturfredsningsforenings fokusområde i år var at finde ud af hvor meget snus og nikotinposer fylder i naturen, og hvor vi samlede skrald blev det til ca 700 stk. 

I forhold til indsamlingen 2023, så har vi i år næsten fordoblet mængden af affald vi har fundet, på ca. de samme områder, på det samme antal timer, med ca det samme antal personer. 

Vi afsluttede dagen med nogle af vores signatur retter – bålsuppe med nyhøstede brændenælder, hjemmebagte boller med nyhøstet skvalderkål, samt hjemmelavet pesto med nyhøstet ramsløg.